Rödbetor med rosmarin och honung
Tillbehör ca 4-8 portioner
2 kg små färska rödbetor
2 msk honung
salt, peppar, olivolja
2 kvistar färsk rosmarin
Koka rödbetorna i vatten med skalet på tills de är mjuka, skala under rinnande vatten låt de sedan rinna av i ett durkslag. Lägg i rödbetorna med lite olivolja i en stekpanna och värm dem på medelhög värme. Tillsätt honung, salt, peppar och hacka rosmarinen och strö över. Servera.
4 kommentarer:
Oj vad gott det ser ut. Rödbetor är ngt som jag tycker är väldigt gott men på ngt sätt aldrig tar mig för att göra!
Jag håller med om att det är lätt att glömma bort dom, men som sagt gott är det.
Gjorde det här receptet igår. Slängde i en näve pinjenötter när allt var färdigt. Fantastiskt gott!
Det känns som om rödbetor gjort comeback på senare tid, kul!
Bra idé med pinjenötterna, själv brukar jag frossa i alla möjliga rotfrukter i början på hösten men sen tröttna lite eller liksom glömma bort dom, men kul att återupptäcka dem.
Skicka en kommentar