Grön ärtsoppa med pepparrot
Grön ärtsoppa med pepparrot
ca 4-6 portioner
Grön ärtsoppa
5 dl mjölk
2 st potatisar skalade och tärnade
1/2 dl kyckling eller grönsaksfond (alt 1 tärning)
1 dl grädde
2-3 dl vatten
ca 400g ärtor
salt, peppar, olivolja
Koka upp mjölk, grädde, vatten, buljong med lite salt och peppar. Låt sjuda tills potatisen är helt färdig, lägg i ärtorna och ge ett snabbt uppkok. Mixa soppan helt slät i en mixer eller med stavmixer och smaka av med salt, peppar och en skvätt olivolja.
Pepparrotscreme
2 dl creme fraiche
salt, peppar
en bit färsk pepparrot
Riv pepparroten så att du har ca 1 msk, rör ned den i creme fraichen, salta och peppra. Vispa sedan cremen tills den är fast i konsistensen. Smaka av.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Grönärtsoppa är ju gudomligt gott, det gör jag ofta. Nästa gång blir det med pepparrot. Stort tack för inspiration!!!
Vad kul att få bidra till middagsplanerna, lycka till!
Skicka en kommentar