Sidor

Grillad entrecote med potatisgratäng




Ibland är det back to basics som gäller så här kommer en klassiker.

Grillad entrecote med potatisgratäng
4 port

Köttet
ca 800g entrecote skuren i tjocka skivor
salt & peppar
lite olja

Torka köttet torrt med hushållspapper, pensla på lite olja salta & peppra och grilla på hög värme i grillpanna eller på en riktig grill om du är en åretruntgrillare.

Potatisgratäng
1 kg skalad potatis
3 dl mjölk
3 dl grädde
lite hackad färsk timjan
4 vitlöksklyftor, hackade
salt, svartpeppar

Koka upp mjölk, grädde vitlök, salt, peppar och timjan, skiva potatisen och lägg i grytan och sjud försiktigt tills potatisen är nästan klar. Rör försiktigt under tiden. När det är klart ska det se ut som en något tunn stuvning, smaka av ordentligt också.

Häll sedan upp gratängen i en ugnsfast form och gratinera av den på grillvärme ca 10-20 minuter.

Ska du ha en större middag så kan man göra gratäng på det här sättet någon dag i förväg, kyl den i så fall direkt i formen och sätt in den på vanlig ugnsvärme när det är dags, det tar lite längre tid men det kan vara skönt att vara förberedd för en gångs skull. Lycka till.







2 kommentarer:

Fia sa...

Det där hade man ju inte tackat nej till =) MUMS!

Matgalen sa...

Ja det blev en perfekt start på helgen