Chili och citronrostad hel kyckling
Köpa färsk hel kyckling och rosta med goda grejer kan helt enkelt inte gå fel.
Den här gången kryddade jag med chili, vitlök, olivolja, salt och peppar, blanda kryddorna, finhacka chilin, pressa och riv skalet från citronen och gnid in kycklingen med alltihopa. Jag brukar skiva upp den pressade citronen och låta den gå med under rostningen också. Kör 1,5-2 timmar på ca 160°C, låt den vila en stund och bena sedan ur den, dela den i lagom mumsbitar så att alla kan plocka sina favoritdelar, jag brukar dela brösten 2-3 gånger och lår och vingar på mitten.
Sen är det bara att servera med sina favorittillbehör, den här gången blev den en sallad med vällagrad sveciaost från Falbygden, grillade champinjoner och en vitlöksdressing. Mums.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar