Sidor

Örtspäckad fläskytterfilé


Vårvädret är förhoppningsvis här för att stanna och då passar det fint att helgrilla en lite större bit kött. På bilden har jag fixat till en hel fläskytterfilé som jag skurit upp och bankat lite lätt för att få till en bit som är 1-2 cm tjock och någorlunda jämnstor. Sen har jag mixat lite gott & blandat, penslat ut över köttet och sedan rullat ihop den ungefär som en rulltårta och bundit ihop den. Sedan grillar jag den under lock med en kärntermometer tills den är precis klar. Servera något gott till. Nedan kommer det som gick åt.

Örtspäckad fläskytterfilé

1 bit hel fläskytterfilé ca 1-1,5 kg
4 st vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 knippa persilja
1/2 ask rucola
rivet skal från en citron
1 dl olivolja
salt & peppar

Mixa, pensla.

Inga kommentarer: