Friterade äpplen med lönnsirap
Ibland vill man bara ha något friterat och den här gången blev det friterade äppelklyftor med lönnsirap och lite vaniljcreme fraiche.
Friterade äpplen med lönnsirap
4 portioner
2-3 st äpplen
1/2 pressad citron
3 msk farinsocker
3 msk mörk rom (kan uteslutas)
Rapsolja till fritering
300g mjöl
3 msk rapsolja
1 msk socker
3 dl mjölk
1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
Skala och klyfta äpplena, blanda dem med citronjuicen, farinsockret och romen. Låt ligga ca 30 minuter, under tiden kan du göra smeten.
Blanda rapsolja, socker mjölk och salt, sikta ned mjölet och bakpulvret under omrörning tills du får en jämn tjock smet, det är inte säkert att du behöver använda allt mjöl.
Värm en kastrull med rapsolja, fyll inte grytan för full och var som alltid försiktig om du ska fritera i gryta, använd gärna termometer om du inte har en fritös ca 170°C är lagom.
Häll av äppelklyftorna och torka dem lätt, doppa i smeten och fritera ca 5 minuter eller tills de är gyllenbruna. Lyft ur och låt droppa av på papper. Servera med lönnsirap och vaniljcreme fraiche, den vispar du lätt ihop med creme fraiche, vaniljsocker och florsocker. Lycka till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar