Sidor

Nu är vi smöret (förlåt)


Godaste smöret som blir ett måste till grillen.

Idag blir det förhoppningsvis dags för lite grillat igen, har tyvärr inte kunnat rulla ut den där gamla klotmackapären så ofta som jag hade velat på grund av diverse omständigheter, dvs regn. Ikväll är det förhoppningsvis dags och då tänkte jag återigen köra mitt väl beprövade vitlöks och rosmarinsmör som min gamle kockkollega Henrik har utsett till smörens smör.

Recept

200 g smör (inget margarin inte)
1 kvist färsk rosmarin
1/2 dl olivolja
1-2 klyftor vitlök
Salt
Svartpeppar
1/2 citron

Ta ut smöret och låt det bli ordentligt tempererat, finhacka eller mixa rosmarinen och vitlöken. När smöret är mjukt lägger du det i en bunke och vispar det med en elvisp på högsta hastighet tills det är vitt, det tar ett litet tag men det är det värt. Vispa i oljan, rosmarinen, vitlöken och smaka av med salt, peppar och pressad citron.

Smöret kan du sedan ha framme under hela grillkvällen, lägg på köttet, på mackan, på det rostade grönsakerna. Mums.

Inga kommentarer: