Kokt torsk med skirat smör & pepparrot
Ibland när man lagar mat så vill man alltid testa något nytt för att förbättra det, komma på något roligare tillbehör eller bara har tröttnat på alla klassiker.
I det här fallet finns det inget i närheten nytt eller innovativt men det är bland det godaste som går äta.
Kokt torsk med skirat smör & pepparrot
4 portioner
600 g torskfilé, benfri
Skrubbad färskpotatis
en knippa färsk dill
salt, peppar, lagerblad
1 bit pepparrot
300g färska sockerärtor
200g smör
Koka potatisen med dillen och sätt på en kastrull med vatten till sockerärtorna. Skira smöret i en kastrull på låg värme.
Koka upp ca 0,5 l vatten, gärna i en djup stekpanna med lock. Tillsätt ett lagerblad och salta vattnet ordentligt, några vitpepparkorn skadar heller inte. När vattnet kokat upp och potatisen börjar bli klar så kan du lägga i fisken, sätta på locket och sänka värmen till låg. Fisken är klar på 5-10 minuter beroende på tjocklek.
Koka sockerärtorna i kastrullen ca 1-2 minuter, häll av. Häll av potatisen, lyft ur fisken, riv pepparroten, duka fram något gott att dricka och njut av bland det godaste som går äta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar