Parmesangratinerade grönsaker
Nu när man precis diskat av det sista från söndagsmiddagen, kött, potatis, grönt, och sås så vill jag passa på och tipsa om lite roligare men väldigt enkla grönsaker man kan fixa till som passar perfekt till en söndagmiddag. Istället för att värma på de konserverade ärtorna så kan man fynda lite färska grejer som ofta är ruskigt prisvärda om man letar lite och hittar det som för tillfället nästan skänks bort. Den här gången blev det broccoli 2 för 10:- och morot 1kg för 10:-
Skala klyfta skölj i valfri storlek. Lägg morötterna i ugnsfast form, olja in och krydda med lite salt och peppar, rosta i ugn i ca 10 min. Under tiden blancherar du broccolin i saltat vatten ca 1 min. Ta ut morötterna och blanda i broccolin, riv över parmesan och lite svartpeppar. In i ugnen igen i 10-20 min, ca 175°c. Du kan sticka moröttern med en kniv om du är osäker men låt de inte bli helt mjuka. Ta ut och servera goda nyttiga (vem bryr sig) grönsaker, perfekt till steken.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar