Sidor

Kanelbullens dag - ny inspiration


Imorgon är det dags för Kanelbullens dag igen och i år kändes det rätt att vässa recepten lite mot förra året. Absolut enklaste sättet blir ju då att variera fyllningarna. Det slutade med fyra sorters bullar och en vetelängd varav faktiskt bara en innehöll kanel. Men det blev knappast sämre för det.


Här under finns ett grundrecept som blir ganska lagom med bullar för att bjuda hem lite blandat löst folk, sen skadar det ju inte med en påse i frysen heller.

Sen kan du slänga i lite vad du vill istället för socker, smör och kanel. I mina den här gången blev det följande sorter


Rabarber & Kardemumma = hemkokt rabarberkompott (marmelad funkar lika bra), mald kardemumma, socker och smör.

Blåbär & Hallon = Frysta hallon & blåbär, smör, vaniljkesella, socker.

Vanilj = Vaniljkräm

Äpple = smör, äppelmos, socker, kanel

Deg till kanelbullar
ca 50 bullar

160g smör
5 dl mjölk
50g jäst
1 dl socker
15 dl vetemjöl
1 vaniljstång, urskrapad, använd skalet en annan gång.

Smält smör och värm mjölken till fingertemperatur, blanda med jästen. Tillsätt sedan övriga ingredienser och knåda till en jämn deg. Jäs ca 30 min till en timme. Kavla utt degen tunt och lägg sedan i valfri fyllning, vik degen och skär till bullar i lagom storlek beroende på formstorlek.


Jäs en andra gång ca 45 minuter, grädda på 180°C tills de är gyllenbruna, om du vill kan du innan gräddning dekorera med t ex pärlsocker, nötter, kokos eller vad du tycker passar. Lycka till.



1 kommentar:

Jenny sa...

De ser jätte goda ut! =)