Sidor

Kimchi - sallad


En lite annorulunda Kimchi där istället för att låta kålen ligga längen i dressingen så tog jag späd spetskål, rödkål och fänkål och bara dressade med en kimchidressing, lite lättare och minst lika gott.

Kimchisallad
ca 4 portioner

3 tunt skivade vitlöksklyftor
1 liten bit ingefära, skalad och strimlad
5 msk kimchidressing, köpt men hittar du ingen går det utmärkt att göra en egen av chili, vitlök, fisksås.
1 msk japansk soya
Spetskål, några blad
Rödkål, några blad
1 liten fänkål
2 st vårlökar, skivade
lite salt



Blanda vitlök, ingefära, kimchisås, soya och vårlöken, ställ åt sidan. Hacka spetskålen och rödkålen grovt, skiva fänkålen tunt och salta kålen, lägg i en bunke och låt stå 1-2 timmar. Blanda sedan all kål med dressingen och servera.



Inga kommentarer: