Kålsoppa med kallrökt lax & ägg
Kålsoppa med kallrökt lax & ägg
4 portioner
300g skivad kallrökt lax
4 st ägg
200g färsk vitkål
50g gröna ärtor
1/2 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
1 dl grädde
Salt, peppar, olivolja
ca 4 msk finstrimlad vitkål
några strån gräslök
Svetta vitlöken och kålen i lite olivolja ca 5 minuter, salta och peppra, lägg i ärtor, mjölk, grädde och låt det koka upp och sjud någon minut. Mixa soppan helt slät, sila.
Koka äggen i 5-6 minuter och skala sedan under rinnande vatten, skär ned laxen i bitar ca 2x2cm, lägg laxen vid sidan på en djup tallrik, lägg i den strimlade kålen och lägg sedan ägget på kålen, vispa upp soppan och häll i. Ringla i några droppar olivolja och lite hackad gräslök. Lycka till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar