Sidor

Sommarens sista smak

Nu är hösten här men jag vill ändå göra ett sista försök att fånga lite sommarkänsla, det har blivit alldeles för få tillfällen att sitta bland trädgårdsmöblerna, äta och dricka gott och babbla med familj och vänner, så ikväll blir det två favoriter i repris som alltid funkar.



Potatissallad med persilja, gräddfil och svartpeppar

Recept 4 port (förmodligen en av de enklaste sallader som går göra)

400 g skrubbad färskpotatis (skär ner den om den är för stor)
1,5 dl gräddfil
en rejäl knipper bladpersilja
salt och svartpeppar

Koka potatisen, häll av vattnet häll över potatisen i en bunke och låt svalna ca 10 minuter. Blanda i gräddfilen, grovhacka persiljan och blanda i. Smaka av med salt och lite svartpeppar. Klart.



Till det så blir det en enkel och supergod tomatsallad.

Recept 4 port

2 askar cocktailtomater, gärna olika i färg och form
några blad basilika
en skvätt god vinäger
olivolja
salt och svartpeppar

Skär ned tomaterna i valfri form, gärna olika, några hela, lite klyfor lite halvor. Häll i en skvätt olja, vinäger, salt och peppar. Riv sönder basilikabladen och blanda i. Smaka av och slappna av.

Till de här ruskigt goda och enkla salladeran behöver man bara lite gott kött eller fisk som får landa på grillen en stund, varför inte en laxbit, fläskkarré, någon god korv, grillspett, ja nästan allt funkar och det här blir nog sista grillningen för mig den här sommaren. Och för mig blir det grillad kyckling till. Och sen har vi ju höst och vintergrillningarna att se fram emot.

Inga kommentarer: