Penne med pancetta, gräslök & grädde
Varmrätt ca 4 portioner
Penne pasta 400g
Skivad pancetta 150g
Gräslök 1 knippa
Grädde 2 dl
Parmesanost ca 1 dl riven
3 klyftor vitlök, skivad
olivolja
salt, peppar
Koka pastan i saltat vatten, under tiden som pastan kokar svetta den skivade vitlöken i olivolja med lite salt och peppar, tillsätt sedan den skivade pancettan och stek den försiktigt knaprig. Lyft sedan ur pancettan och lägg den på hushållspapper och låt den droppa av. Tillsätt grädde i stekpannan och låt den koka ned lite grann. Häll av pastan och låt den droppa av och lägg sedan ned den i pannan och höj värmen så att grädden och pastan får koka ihop, tillsätt sedan gräslöken och parmesanosten. Fördela pastan i tallrikar och lägg på den stekta pancettan på toppen. Lycka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar