Italiensk bärkaka med citron och olivolja
Italiensk bärkaka med citron och olivolja
4 ägg
3 dl socker
150 g smör
1,8 dl mjölk
1,2 dl olivolja
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl
rivet skal från 2 citroner och 2 apelsiner
2 dl blåbär/hallon (eller något annat bär du har liggande)
Vispa ägg och socker luftigt tills sockret smält. Smält smöret och blanda i alla ingredienser utom bären. När smeten är blandad vänd i hälften av bären.
Smöra in en springform med smör. Om du vill kan man klä kanten med smörpapper som jag har gjort på bilden. Det går ändå, men det underlättar när kakan ska ut.
Häll i smeten i formen, toppa med resten av bären, grädda i ugn ca 150-175°C. Min kaka tog nästan 1,5 timmar att grädda men den var i tjockaste laget, så tiden kan variera rejält, bästa sättet är att provsticka tills stickan inte lämnar någon smet på sig, a la traditionell sockerkaka. Lycka till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
åh så gott! =)
Skicka en kommentar