Penne med tryffel & pancetta
Penne med tryffel & pancetta
4 portioner
500g Penne pasta
2 dl grädde
200g pancetta skivad
ca 2 tsk tryffelolja
en liten bunt gräslök
svartpeppar
3 klyftor vitlök
2 schalottenlökar
salt, peppar, olivolja
Finhacka schalottenlöken och vitlöken och svetta den i lite olivolja tills
den är mjuk, slå på grädden och låt den koka ihop några minuter.
Koka pastan och stek pancettan knaprig i stekpanna, slå i lite av fettet
som blir i pannan efter att du stekt pancettan i såsen.
Häll av pastan och vänd ned i såsen och låt koka ihop några sekunder,
skär gräslöken och tillsätt. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
Lägg upp pastan i djupa tallrikar, toppa med den knaperstekta pancettan,
svartpeppar och riven parmesan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar