Sidor

Primörsallad med fläsk & getost
















Primörsallad med fläsk & getost
4 portioner

Till den här salladen kan du använda alla sorters goda grönsaker så ta vad du själv gillar, tänk på att de gärna ska variera i färg, form, temperatur och konsistens. Till exempel kan du använda råa rädisor, stekta morötter och ljummen potatis. Det går heller inte åt så mycket av varje när man använder många olika sorter, utöver alla grönsaker behöver du.

1 pkt skivat rimmat fläsk, tärnat
1 bit chevré, bitad & skalad
Balsamvinäger av god kvalité
Olivolja, salt, peppar

Knaperstek fläsket och lyft sedan ur det ur stekpannan, häll bort ungefär hälften av fettet och spara resten i stekpannan, tillsätt lite balsamvinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Förbered alla grönsaker och som sagt använd det du själv tycker om, i min version hade jag kokt mandelpotatis, råstekta morötter, råa rädisor, kokt savoykål, kokt kall majrova, gräslök.

Fördela grönsakerna på fyra tallrikar, lägg på osten och det stekta fläsket, värm försiktigt på vinnigrätten och
droppa över salladen. Lycka till.



2 kommentarer:

Anna sa...

Ser supergott ut! Måste jag verkligen testa. Tack för receptet. kram/Anna

Matgalen sa...

Lycka till, det blir riktigt gott.