Nässelcreme, äggula, räkor, krutonger
Nässelcreme, äggula, räkor, krutonger
4 portioner
Nässelcreme
ca 3 dl späda nässlor
1 msk smör
1/2 dl grädde
salt, peppar
Skölj nässlorna och blanchera dem sedan i kokande vatten ca 1 minut, skölj kallt. Mixa nässlorna till en slät puré, koka upp nässelpurén med grädden och smöret, smaka av med salt och peppar.
Äggula
4 ägg
4 msk olivolja
salt
Fyll fyra små kokotter eller espressokoppar med en matsked olivolja vardera, separea vitorna från äggen och lägg en gula i varje kopp utan att den går sönder. Salta lätt, ställ in kopparna i ugnen på ca 80°C i ca 15-20 minuter.
Krutonger
1-2 skivor ljust bröd
1 klick smör
lite hackad färsk persilja
salt, peppar
Hacka brödet till grova smulor, rosta i stekpanna tills gyllenbrunt, tillsätt smöret, persiljan och smaka av med salt och peppar.
Räkor
ca 20 färska räkor
Skala räkorna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
underbart!
Skicka en kommentar