4 portioner
En extra bonus med den här rätten är att allt går göra dagen innan gästerna kommer eller tidigare samma dag och sedan bara värma på revben och ställa fram tillbehören.
Revben
ca 1 kg tjocka revben
1/2 färsk chili, hackad
2 klyftor vitlök, hackade
4 msk honung
4 msk japansk soja
2 msk torkade örter tex persilja, timjan, rosmarin
1/2 dl sweet chili
Salt, peppar
Blanda alla ingredienser och gnid in revbenen med mixen, rosta i ugnen på ca 150°C tills köttet är rejält mört, det brukar ta 3-4 timmar, men det är nästan omöjligt att få det för mört så hellre en stund extra än lite för lite. Ös köttet med jämna mellanrum, ta sedan ut och låt det svalna och dela sedan i mindre bitar. Pensla köttet med saften från är kvar i formen vid servering.
Sockersaltad gurka
1 gurka skivad i ca 3mm tjocka skivor
1,5 msk strösocker
1,5 tsk salt
Blanda den skivade gurkan med sockret och saltet. Låt stå ca en timme, smaka av och justera med salt och socker om det behövs. Är det för sött eller salt går det skölja av gurkan hastigt.
Coleslaw
1/4 huvud vitkål, fint strimlat
1-2 morötter, grovt rivna
ca 1-2 dl majonnäs
1/2 dl yoghurt
1 msk krossad kummin
salt, peppar
Blanda kålen med kummin, salt och peppar och låt stå någon timme, då mjuknar kålen lite grann och blir helt enkelt godare. Blanda sedan ned majonnäsen och yoghurten lite i taget tills du tycker konsistensen är perfekt.
2 kommentarer:
Vilka goda tillbehör! Jag lånar genast idén till kvällens kolgrillade kycklingspett.
Härligt, hoppas du tyckte om det
Skicka en kommentar