Lammrostbiff med blomkålspuré, brysselkål med brynt smör
Lammrostbiff med blomkålspuré, brysselkål med brynt smör
4 portioner
Lammrostbiff
4-6 st lammrostbiffar
salt, peppar, smör
Stek lammet i smör och stek det sedan klart i ugn på ca 140°C till 58°C kärntemperatur. Ta ut köttet och låt det vila, skiva innan servering. Slå i en skvätt vin i stekpannan och gärna lite kalvfond om du har, smaka av med salt och peppar och droppa på tallriken vid servering.
Blomkålspuré
ca 400g skalad mjölig potatis
1 huvud blomkål, delad i buketter
smör, mjölk, salt, peppar
Koka potatisen och blomkålen i varsin gryta i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av, mixa blomkålen helt slät. Vispa potatismoset men var sparsam med mjölken, tillsätt blomkålspurén. Smaka av med salt och peppar.
Brysselkål med brynt smör
ca 10-20 brysselkål
smör, salt, peppar
Tvätta och skala av de yttersta bladen, bryn smöret i en stekpanna lägg i kålen och stek några sekunder.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar