Sidor

Lammrostbiff med blomkålspuré, brysselkål med brynt smör















Lammrostbiff med blomkålspuré, brysselkål med brynt smör
4 portioner


Lammrostbiff
4-6 st lammrostbiffar
salt, peppar, smör

Stek lammet i smör och stek det sedan klart i ugn på ca 140°C till 58°C kärntemperatur. Ta ut köttet och låt det vila, skiva innan servering. Slå i en skvätt vin i stekpannan och gärna lite kalvfond om du har, smaka av med salt och peppar och droppa på tallriken vid servering.

Blomkålspuré
ca 400g skalad mjölig potatis
1 huvud blomkål, delad i buketter
smör, mjölk, salt, peppar

Koka potatisen och blomkålen i varsin gryta i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av, mixa blomkålen helt slät. Vispa potatismoset men var sparsam med mjölken, tillsätt blomkålspurén. Smaka av med salt och peppar.

Brysselkål med brynt smör
ca 10-20 brysselkål
smör, salt, peppar

Tvätta och skala av de yttersta bladen, bryn smöret i en stekpanna lägg i kålen och stek några sekunder.




Inga kommentarer: