Havrekakor med hallon
Havrekakor med hallon
4 portioner
En riktig barndessert som ändå ser lite halvelegant ut. Enkelt och gott precis som det ska vara. Gör klart varje del för sig och lägg ihop lite fint när det är serveringsdags.
Havrekakor
100g smör
1 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt
Blanda smör och socker och tillsätt sedan övriga ingredienser till en jämn deg. Rulla kulor i ca 2-3 cm diameter. Platta ut kulorna på ett bakplåtspapper och grädda ca 10-15 min på 175°C. Ta ut och låt svalna, krossa kakorna vid servering.
Till servering
Ca 2 dl hallon
4 kulor god vaniljglass
Dulce di leche
1 burk kondenserad mjölk
Koka hela burken i vatten ca fyra timmar, ta upp och låt svalna innan du öppnar. Ha lite koll på grytan när du kokar burken så det inte kokar torrt, enklast genom att koka på låg värme med locket på.
Vaniljcreme
1/2 dl creme fraiche
1 msk florsocker
1/4 stång vanilj, urskrapad
Blanda ihop creme, socker med vaniljen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar