Kycklingsoppa med persiljecreme fraiche
Kycklingsoppa med persiljecreme fraiche
Som en klassisk köttsoppa fast med kyckling, jag använde det här
1/2 kyckling på ben
2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1,5 dl gröna ärtor
1/2 liten kålrot
1/2 fänkål
salt, smör, peppar, 2 lagerblad
hackad persilja
2 dl creme fraiche
vatten
Skala och hacka alla grönsaker i valfri storlek, lägg i kycklingen i en gryta, täck med vatten lägg också i ändbitar från grönsakerna, några pepparkorn, lite salt och lagerbladen. Sjud kycklingen ca 30 minuter, lyft ur kycklingen och grönsakerna.
Släng de kokta grönsakerna och lägg i alla skurna grönsaker utom persiljan och ärtorna, sjud på svag värme. Plocka köttet från kycklingen och tärna det i centimeterstora bitar. Lägg i kycklingbitarna, ärtorna och lite av persiljan. Smaka av med salt och peppar.
Vispa creme fraichen med hackad persilja, salt och peppar tills den är fast. Servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar