Sidor

Hemgjorda Pommes Frites


Hemgjorda Pommes Frites

De här pommesen får du lägga lite extra tid på men det kommer det vara värt, receptet är en snabbare variant av Heston Blumenthals tredagarspommes, jag föredrar dock ganska smala pommes.

Du behöver

Potatis, jag använde en fast sort
Rapsolja
Salt
En fritös, eller en stor gryta

Börja med att tvätta potatisen och skär den i den storlek du föredrar, mina var ca 5x5 mm och så långa som potatisen är. Skölj stavarna och sjud dem sedan i saltat vatten tills de är nästan genomkokta. Lyft ur och lägg på en plåt och kyl, har du halvbråttom så kan du ställa dem i frysen en liten stund.

Värm fritösen till ca 100°C, fritera potatisen ca 5 minuter de ska inte få någon färg. Lyft ur dem ur fritösen, lägg tillbaka på plåten och kyl dem återigen helt kalla.

Nu börjar det bli dags att servera pommesen, värm fritösen till 180°C och fritera potatisen gyllene, lyft ur och salta och servera. I Hestons recept så kyler man potatisen ett helt dygn mellan varje fritering, men vem har tid med det, lycka till.


Inga kommentarer: