Sidor

Rostade kycklingvingar med bönragu


Lite soulfood över det här receptet, funkar finfint som ett söndagsbakisalternativ också.

Rostade kycklingvingar med bönragu

4 portioner

ca 1 kg kycklingvingar
1 pkt bacon strimlat
1 burk kidneybönor
1 burk vita bönor (ej i tomatsås)
2 msk olja
1 gul lök, strimlad
2 st vitlöksklyftor
en kvist persilja
salt, peppar
paprikapulver, mald koriander

Blanda kycklingvingarna med oljan och vänd dem i paprikapulver, salt, peppar och koriander. Rosta kycklingen i ugn ca 200°C tills de är klara.

Stek baconet i stekpanna knaprigt, lägg i löken och bönorna, pressa i vitlöken, salta och peppra. Häll på några deciliter vatten och låt allt koka ihop tills ragun du tycker den är lagom tjock. Hacka persiljan och vänd ner. Servera med kycklingvingarna, gott bröd och en öl kanske?

Inga kommentarer: