Sidor

Rödbetor med fetaost


Nya rotsaker och primörer har man faktiskt ganska lätt för att glömma bort när man vågar hoppas på att våren ska komma snart. Fast det är ju ett tag kvar än. Här kommer ett recept på en ljummen sallad som passar perfekt till en god köttbit, som en god förrätt eller varför inte som en lite lättare lunch.

Ljummen sallad med rödbetor och fetaost
ca 4 port

1/2 kg färska rödbetor
några kvistar bladpersilja, grovt hackade
ca 200 g fetaost av bra kvalité
olivolja och en skvätt rödvinsvinäger
3 msk rostade pinjekärnor
1/2 ask rucola
flingsalt och svartpeppar från kvarn

Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är klara. Skala dem under rinnande vatten, skölj de inte för kalla. Dela rödbetorna i klyftor, lägg i en skål eller fat. Smula över osten, persiljan, nötterna, salt och peppar, ringla över lite olja och vinäger. Blanda runt försiktigt och servera genast.

Inga kommentarer: