Pannacotta med hjortron, pistage och vit choklad
Tänkte jag skulle bjuda på en dessert som är väldigt lättlagad, går att förbereda i god tid och som såklart är väldigt god.
Pannacotta med hjorton, pistage och vit choklad
4 port
Pannacotta
5 dl vispgrädde
1,5-2 gelatinblad
5 msk socker
1/2 vaniljstång
Blötlägg gelatinet i kallt vatten, skär upp och skrapa ur vaniljstången och lägg i vanilj, socker och grädde i en kastrull, koka upp, ta av från värmen och lyft ur gelatinbladen ur vattnet. Rör i gelatinet tills det smält. Sila av smeten och fördela i 4 st skålar. Kyl. Det tar några timmar innan det stelnat så gör det gärna dagen innan.
Hjortron
2 dl hjortron
1/2 dl socker
Rör ihop hjortron och sockret. Blanda med jämna mellanrum tills allt socker smält.
Pistage
1/2 dl pistagenötter, skalade
1 tsk flingsalt
Rosta pistagenötterna försiktigt i en ugn eller stekpanna. Salta.
Serveringsdags, ställ fram pannacottan, fördela hjortronen mellan tallrikarna, strö över pistagenötterna och hyvla vit choklad över alltihop.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
You´re back...
Skicka en kommentar