Dillaioli
Istället för söndagsstek så blev det mustig fiskgryta igår och istället för den helt vanliga aiolin så gjorde jag en dillvariant som är riktigt god faktiskt. Ett enkelt sätt att göra något klassiskt bara lite roligare. Receptet kommer här, lycka till
Dillailoli
2 äggulor
2 dl rapsolja
1 liten knippa dill
1 vitlöksklyfta
Vitvinsvinäger
Salt & Peppar
Grovhacka dillen och mixa den med oljan och vitlöksklyftan (skalad) ca 5-10 minuter, lägg äggulorna i en bunke, skvätt i lite vitvinsvinäger och vispa ihop. Droppa försiktigt i oljan tills aiolin tjocknar. Späd den med lite vatten om den blir för tjock. När all olja är ivispad smakar du av med salt, peppar och vinäger.
Jag använde den som sagt till en gryta men varför inte till en fish & chips, fiskburgare, som ett roligt bröddipp på buffén.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar