Löjromskanapé
Kanapé låter ju inte så lite 70-tal men det blir väl säkert modernt när som helst. De här små löjromstilltuggen gör jag ofta som ett enklet plock som passar perfekt året runt till cavan eller det väl kylda vita.
Löjromskanapé
ca 300-500 g löjrom
1 bakeoffbaguette ogräddad
2 dl philadelphiaost
1 citron
salt & peppar
en liten knippa dill
Häng löjromen i ett kaffefilter så att den blir lite fastare, har du tid så låt den stå över natten. Skiva 50 tunna skivor från baguetten. Rosta brödet försiktigt i en
stekpanna. Tvätta citronen, riv skalet på finaste sidan av ett rivjärn. Pressa citronen och blanda med citronskalet. Blanda med osten och smaka av med salt och peppar.
Dags att montera. Lägg upp brödet på ett fat, smeta på en klick citronost och forma sedan ett litet ägg löjrom ovanpå. Toppa av med en liten dillkvist. Klart.
Självklart kan man variera och byta ut det man har lust med, till exempel krydda osten annorlunda, annan rom eller vad man nu gillar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar