Spaghetti med räkor och grön sparris
4 port
500 g spaghetti
2 dl grädde
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g räkor med skal
300 g grön sparris
salt, peppar, parmesan
maizenamjöl
Skala räkorna, grovhacka de skalade räkorna, lägg skalen i en kastrull med ca 0,5 l vatten. Koka av räkskalen ca 20 min. Sila av räkfonden. Skala och hacka vitlöken, svetta den i olivoljan i en kastrull, salta och peppra. Häll över den silade räkfonden. Låt reducera till ca 3 dl återstår. Tillsätt grädden och låt koka ihop lite till. Red av lätt med maizenan och en skvätt vatten.
Koka spaghettin, häll av när den är klar. Grovhacka sparrisen, skala om den är grov. Lägg i räkorna och sparrisen i räksåsen. Koka ihop ca 2 minuter, lägg upp spaghettin på ett fat och häll såsen över, riv rikligt med parmesan över och njut av en fredag som bara kan bli bättre, dvs middag med goda vänner och familj, följt av lite tv och ett stilla insomnande strax efter nio. Eller om du är ung, utgång vid elvarycket.
1 kommentar:
Låter suveränt gott.. tradigt när kameran strejkar och man inte kan få in bild på det man lagat.. det där vill jag helst ha på min blogg så alla ser vad som man tipsar om:-)
Ha de gott i köket o helgen/Pialotta
Skicka en kommentar