Sidor

Ljumna päron med mandelkross och vanilj


Idag får det bli en enkel dessert, en återkommande favorit hos mig när man har lite ont om tid, inspiration eller ork är att bara ta 2-4 goda grejer och lägga i ett glas och servera till hemmamiddagen. Glass med chokladsås, rårörda bär med vispad grädde, chokladmousse med bär, finns hur många som helst, enkelt att äta, hyfsat elegant och mycket smidigt, det är ju inte alltid man vill lägga en halv dag på åkebärsmoln men skum på gula hallon, lakritsbavaroise och en ljummen myntadonut.


Nog slösnack, till desserten. Jag tog lite päron från fruktkorgen, skar ned i stora bitar runt 2x2 cm. Smörstek i en panna med lite socker. Häll upp på ett fat. Krossa några digestivekex, hacka några mandlar, eller några andra nötter du har liggande. Rosta i stekpanna. Vispa en vaniljsås, i mitt fall blev det vaniljgrädde, vilket är exakt vad det låter som, socker lite vanilj och grädde, vispa. Klart!.

Sen är det bara att montera, varva ingredienserna i glaset och pynta med något fint på toppen. Servera något gott till och ha en härlig kväll.

Inga kommentarer: