Sidor

Getost på toast med ugnsbakade fikon



En väldigt klassisk förrätt som kan varieras i oändlighet men som om man gör den regelbundet brukar sluta på ungefär samma sätt. Den här gången blev det med lite honungsbakade fikon, lite sallad och en vinnigrätt med rödvinsvinäger.



Getost på toast med ugnsbakade fikon
4 portioner

4 st färska fikon
1 st mini chevre
4 msk honung
salt & peppar
olivolja
rödvinsvinäger
4 skivor kantskuret toastbröd
lite blandad späd sallad t ex spenat, mangold, gräslök, rucola

Dela fikonen och blanda dem med honung, olivolja och lite peppar. Lägg i en ugnsfast form och baka ca 15 minuter i 175°C. Under tiden kan du skära brödet och rosta det gyllenbrunt utan fett i en stekpanna. Skiva osten i centimetertjocka skivor och fördela på bröden.

Ta ut fikonen och sätt in toastarna med osten i ugnen. Använd grillvärme så att de blir ordentligt gratinerade, det tar ca 10 minuter. Under tiden häller du av vätskan från fikonen och blandar med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar. När osten är färdig, ta ut den och lägg på tallrik, fördela fikonen och skeda över vinnigrätten. Spara lite vinnigrätt att blanda salladen med. Fördela salladen på tallrikarna. Lycka till.





Inga kommentarer: