Sidor

Köttgryta med champinjoner, citron och blomkålspuré



Återigen dags för en mustig höstgryta, den här gången med champinjon, citron, vitlök och lite persilja, tillsammans med en potatispuré smaksatt med blomkål är det svårt att misslyckas.



Köttgryta med citron och blomkålspuré
ca 4 portioner

500 g tärnad högrev
1 liten gul lök, hackad
4 st vitlöksklyftor, fint hackade
ca 200 g champinjoner
rivet skal från 1 st citron
1+1 msk hackad persilj
en skvätt rött vin
vatten
valfri redning
salt och peppar

Puré
350 g skalad potatis mjölig
150 g rensad sköljd delad blomkål
1 dl mjölk
några bitar smör
salt, peppar



Stek köttet och champinjonerna i en stekgryta eller panna, salta och peppra häll över citron, vitlök och persilja. Slå på vinet och vattnet så köttet täcks och sjud grytan tills köttet är ordentligt mört, några timmar brukar räcka.

Koka potatisen tillsammans med blomkålen, när den är klar, häll av och låt ånga av ordentligt, tillsätt smöret, salt, peppar och lite av mjölken. Vispa eller krossa till den konsistens du själv gillar. Tillsätt mer mjölk om det behövs, smaka av. Servera grytan med resten av persiljan och något drickvärt.

Inga kommentarer: