Den här soppan är väl inte Sveriges mest eleganta men till lunch eller en anspråkslös onsdagkväll är den helt ok.
Kräftsoppa
ca 4 portioner
ca 400 g kräftskal (eller ca 3 dl egen eller köpt god kräft/skaldjursfond)
1 msk tomatpuré
1 gul lök
1 morot
2 klyftor vitlök
1/2 dl vitt vin
5 dl vatten
2 dl grädde
olivolja
salt & peppar
redning
Hacka alla grönsaker och fräs i olivolja någon minut, tillsätt skalen och tomatpurén och fräs ytterligare en minut, slå på vinet och vattnet och låt fonden sjuda ca 30 minuter, sila av fonden och tillsätt grädden, låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Red upp soppan till lagom tjocklek.
Ostsandwich
Ja det här är ju inte kirurgi direkt, ta gott bröd och precis vilka pålägg du tycker passar, de som är på bilderna har på sig följande.
Färskost
Allerrum prästost
Serranoskinka
Rucola
Tomat
Sen kan du grilla sandwicharna om du har lust eller äta de som de är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar