Färska jordbubbar med mascarpone, maränger och lime
Om du hittat hit för att läsa recept så har du nog upptäckt att jag tycker att man ska krångla så lite som möjligt med mat och att nästan alltid så smakar mindre mer. Så för att hålla på min linje så bjuder jag på ett recept där du kan servera jordgubbar på ett lite roligare sätt än med bara mjölk och socker.
Färska jordgubbar med mascarpone, maränger och lime
1 l jordgubbar
1 st lime
ca 2 dl maränger, köpta eller hemgjorda
1/2 pkt mascarpone (250g)
3 msk florsocker
en skvätt mjölk
Rensa jordgubbarna, riv skalet från limen och spara. Lägg osten och florsockret i en bunke. Pressa limen över och vispa med elvisp tills den är fluffigt, späd med mjölken om det blir för tjockt.
Arrangera allt i en stor skål eller tallrikar, jordgubbar i botten, mascarpone över och maränger. Strössla över det rivna limeskalet sist.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar