Sidor

Morotssoppa med spenattoast med parmesan



















Morotssoppa med spenattoast med parmesan
4 portioner

Morotssoppa
4-5 morötter skalade, hackade
1 liten gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tärning hönsbuljong (eller riktig hönsbuljong om du är ambitiös)
1 dl grädde
vatten, salt, peppar, olja
creme fraiche, till servering

Svetta morötterna och löken i lite olja ca fem minuter salta och peppra, slå på vatten tills det täcker och lägg i buljongen. Sjud soppan tills morötterna är mjuka, tillsätt grädden och mixa soppan helt slät. Smaka av med salt och peppar.

















Spenattoast
Fryst bladspenat ca 400g
1 dl riven parmesan
2 klyftor vitlök, hackade
några skivor gott bröd
olivolja, salt, peppar

Svetta vitlöken i lite olja, tillsätt sedan spenaten och fräs den mjuk, salta och peppra. Blanda i parmesanen, smaka av med salt och peppar. Rosta brödet och fördela sedan spenatblandningen på brödet och slå dig ner och ät. Lycka till.



Inga kommentarer: