Sidor

Älgwallenbergare





















Älgwallenbergare
ca 6 portioner

Wallenbergare, gjorda precis som med kalvfärs men den här gången med älg istället, mängderna på grädden kan behöva justeras när man gör den, smeten ska vara lös men med fuktade fingrar ska det ändå vara lätt att forma biffarna.

500g älgfärs
5 äggulor
4-5 dl vispgrädde
ströbröd (helst hemgjort)
salt & peppar

Tillsätt färsen, äggulorna, salt och peppar och mixa någon minut. Mixa vidare och häll sakta i grädden tills du har en jämn smet och all grädde har gått åt. Har du otur så blir smeten lös då kan man som nödlösning tillsätta lite ströbröd i smeten men med lite tur så slipper du det. (Jag slapp inte.)

Forma biffar, en styck per person eller gör små och servera några stycken per portion, vänd i ströbröd och stek i smör tills de är klara. Börjar det bränna så kan man också låta de gå klart i ugnen.

Servera med potatismos, ärtor, lingon och skirat smör, lycka till.






Inga kommentarer: