Sidor

Digestive med chevré - kextävling

Jag och säkert flera andra har blivit inbjudna av Göteborgskex för att skapa ett roligare pålägg på deras nya Digestive än klassikern Blåmögelost och fikonmarmelad.
Mer om tävlingen och ost i synnerhet kan du läsa på Ost & Kex.

I tävlingen har jag chansen att göra tre sorters ostkex, vi får se om det blir fler men vi börjar med den här.



Digestive med varm chevré, rostad paprika och rosmarin

3 st utvalda Digestive
3 skivor liten chevré
1 röd paprika
1 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 kvist färsk rosmarin, hackad
en skvätt vatten
salt, peppar,
några blad rucola

Koka ihop honung, lite av rosmarinen, vinäger med en skvätt vatten tills den är lagom tjock.
Gnid in paprikan i olja och rosta ca 10 minuter i ugn på 220°C. Ta ur och låt svalna, skala paprikan och skär eller stansa ut runda bitar i samma storlek som kexen.
Lägg osten på paprikan och värm i ugnen tills osten är gyllenbrun.

Lägg paprikan och osten på kexen, häll över honungen, rosmarin, salt, peppar och dekorera med rucolan. Ät.

Inga kommentarer: