Sidor

Råstekt blomkål med citron och persilja


Inget ont om vare sig blomkålspuré eller stuvad eller gratinerad blomkål, samtliga tillhör mina favoriter. Men i helgen gjorde jag den råstekt som tillbehör till lite kött. Inte alls dumt, enkelt att lyckas med och det är ju alltid roligt att kunna variera sig.

Råstekt blomkål med citron och persilja
4-6 portioner

1/2 bomkålshuvud, ansat med buketterna skivade i ca 5 mm skivor
rivet skal från en citron
saft från en citron
en kvist persilja, hackad
en skvätt olja
en klick smör
salt och peppar

Värm en stekpanna, häll i oljan och börja bryn blomkålen på medelhög värme ca 5-10 minuter, när blomkålen är nästan mjuk helt igenom lägger man i smöret, saltar och pepprar ordentligt och lägger i citronskalet och låter det steka vidare någon minut eller två. Häll sist i citronsaften och persiljan och smaka av med salt och peppar. Ät.

Inga kommentarer: