Palsternackssoppa med mandel och rucolapesto
Palsternackssoppa med mandel och rucolapesto
4 portioner
Enkel och god soppa som funkar bra som förrätt eller om du slevar upp lite extra och kanske bjuder på lite bröd så räcker det nog till en lätt middag också.
Palsternackssoppa
4 palsternackor
2 potatisar
1 gul lök
en liten vitlöksklyfta
mjölk, grädde
salt, peppar
kallpressad rapsolja
Skala och hacka alla grönsaker och svetta i olivolja med lite salt och peppar i 5-10 minuter. Slå på vatten så det täcker och sjud tills allt är genomkokt. Tillsätt lite mjölk och grädde och mixa soppan helt slät. Smaka av med salt och peppar.
Mandel och rucolapesto
ca 1 dl skalad mandel
en stor knippa rucola
ca 0,5 dl riven prästost
rapsolja
en klyfta vitlök
salt, peppar
Mixa mandeln tillsammans med rucolan och vitlöken, tillsätt lite olja och sedan osten, smaka av med salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar