Vit chokladmousse med marinerad frukt
Vit chokladmousse med marinerad frukt
6-8 portioner
4 dl vispgrädde
200g vit choklad
4 msk riven vit choklad
ca 500g skalad, hackad blandad frukt tex melon, persika, aprikoser mm
0,5 dl florsocker
en halv vaniljstång
Smält den vita chokladen och vispa under tiden grädden, blanda grädden med den smälta chokladen, vispa snabbt ihop och kyl sedan minst 2 timmar. Moussen klarar att stå några timmar så det är en bra dessert att ha förberedd inför kvällen.
Blanda frukten med vaniljstången och sockret och låt marinera ca 30 min. Du kan använda vilka frukter som helst men tänk på att det oftast ser trevligare ut om de varierar i färg, form och konsistens. Jag använde röda vinbär, tre olika sorters melon, aprikoser och persikor.
Lägg lite frukt i varje tallrik och en stor sked med mousse på frukten, strö sist över den rivna chokladen. Lycka till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar