Tortellini med räkor brynt smör och salvia
Receptet är skrivet som en ganska liten förrätt, är du sugen på lite mer så tredubbla receptet så bör det räcka.
Du behöver ca 200g pastadeg, helst hemgjord, det kan du läsa om här. I värsta fall kan du köpa färska lasagneplattor men har du otur kan de vara lite för torra och då är det svårt att försluta tortellinin.
Tortellini med räkor brynt smör och salvia
Förrätt 4 portioner
200g pastadeg
1,5 dl grädde
1/2 dl färska hackade blandade örter
150 g skalade räkor
salt, peppar
några blad färsk salvia
0,5 citron
120g smör
Mixa räkorna tillsammans med örterna och räkorna till en nästan slät smet, salta och peppra och smaka av. Veva ut pastadegen i en pastamaskin tunt och stansa sedan ut rundlar som bör vara ca 5-7 cm i diameter. Du behöver 3-4 tortellini till varje portion.
Klicka på ca 1/2 matsked på varje pastarundel och pensla på lite vatten på kanten och vik sedan och tryck ihop tortellinin, det här kan vara ruskigt frustrerande om man lägger på för mycket fyllning men man brukar kunna lösa det efter några stycken.
Koka tortellinin ca 1-2 min i saltat vatten, lyft ur vattnet och fördela på tallrikar. Bryn smöret i en stekpanna, när det är brynt lägg i salviabladen och pressa i den halva citronen och skeda sedan över smöret och salvian över pastan. Servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar