Donutholes med citron
Enligt receptet jag hittade så skulle det här vara donuts, men jag tog en genväg och gjorde små bollar istället, eller donutholes som de också kallas.
Donutholes med citron
3 ägg
150g olja
2,5 dl mjölk
rivet citronskal från en citron
3 msk limoncello (kan uteslutas)
350 g strösocker
1 kg mjöl
1/2 tsk bakpulver
Rapsolja till fritering
Florsocker eller strösocker till dekoration
Vispa samman ägg, olja, mjölk, citronskal, limoncello och socker i en bunke i ca 10 minuter. Blanda i mjölet och bakpulvret tills smeten börjar släppa från bunkens sidor, det är inte säkert att du behöver använda allt mjöl.
Mjöla händerna och forma små bollar av degen, värm oljan i en stor gryta till ca 160°C, fritera bollarna några få stycken i taget, lyft ur och rulla i socker, servera. Det blir ganska många bollar på ett helt recept så är ni inte så många kan du dela receptet, i en tredjedel.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar