Kallrökt lax med ägg, forellrom & sparris
En enkel förrätt som också funkar som en dekadent frukost om man har en söndag med gott sällskap till övers.
Kallrökt lax med ägg, forellrom & sparris
4 portioner
4 skivor kallrökt lax
4 msk forellrom
8 st sparris, delade
4 skivor gott vitt bröd
4 st ägg
ättika, salt, peppar, smör, citron
Blanda kallt vatten med ca 10% ättika, knäck i äggen i vattnet och låt de ligga där ca 10 minuter. Skär brödet i stavar, koka upp vatten till äggen och sparrisen. Blanchera sparrisen, pochera äggen och stek brödet i smöret.
Varva lax, forellrom, sparris och bröd på en tallrik, pressa över lite citron, lägg det pocherade ägget på toppen. Lycka till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar