Sidor

Kanelbullar



En höstig dag som denna passar det väl bra att baka lite klassiska kanelbullar, senast blev det på kanelbullens dag och nu häromdagen var det dags igen. Det är alltid lite roligare att äta många bullar så jag gjorde små små kanelbullar. Jag använde bullformar som är lite större än knäckformar.


Jag har inte gjort en så stor sats eftersom det blir väldigt många bullar när man plötsligt gör de lite mindre.

Kanelbullar

80 g smör
2,5 dl mjölk 3%
20 g jäst
1/2 dl socker
8 dl vetemjöl
1/2 vaniljstång urskrapad (spara "skalet" till en regnig dag)

Fyllning
50 g smör
3 msk socker
1 tsk kanel
1 äggula till pensling



Smält smöret och blanda sedan med övriga ingredienser, du behöver inte värma mjölken som det står i många recept, det jäser då långsammare men blir godare. Arbeta degen ca 20 minuter tills den är blank och smidig. Låt jäsa till nästan dubbel storlek. Baka ut degen med kavel så den är några millimeter tjock. Bred på smör och strössla över kanel och socker. Skär tunna strimlor och snurra ihop dem till bullar och lägg i pappersformar. Låt jäsa till nästan dubbel storlek.

Förvärm ugnen till 200°C, pensla bullarna med äggulan och grädda av i ugnen ca 5-10 minuter. Ta ut och låt svalna på galler. Bjud in någon du tycker om på bullar med mjölk.

1 kommentar:

Emmas Kök sa...

Ååå kanelbullar. Har i Frankrike har det inte kanelbullar så jag blir bara mer och mer sugen på det när alla bloggar om det! :)