Sidor

Timjansrostade morötter


Rostade morötter brukar oftast höra höstmaten till men nu när fina morötter med blasten kvar finns i varenda liten kvarterslivs så vore det dumt att missa tillfället till det här goda tillbehöret. Passar perfekt till grillat kött och när är det säsong för det om inte just nu.


Timjansrostade morötter

1 knippa färska morötter (500g)
2 kvistar färsk timjan
5 msk olivolja
Havssalt, svartpeppar

Tvätta morötterna med en grov borste, skalet är så tunt så när de är ordentligt färska behöver ni inte skala dem. Dela dem i några få delar och blanda med timjanen, salt, peppar och olivolja.

Rosta ca 30-40 minuter i ugn på 180°C, vill du variera dig så kan du göra foliepaket i grillen. Bara packetera alltihop i ett foliepaket och lägg i glöden i ungefär samma tid. Lycka till.



Inga kommentarer: