Sidor

Soyastekt kyckling med thaibasilika och chili



Sojastekt kyckling med thaibasilika och chili
ca 4 portioner

2-3 st kycklingbröst, grovt strimlade
3 vitlöksklyftor, hackade
1 bit färsk ingefära, tärnad
2 st chili, kärnor urtagna, hackad
3 msk hoisinsås
1 dl japansk soya
1/2 kruka färsk thailändsk basilika
1/2 kruka färsk thailändsk basilika (till servering)



Blanda kycklingen med alla ingredienserna utom andra halvan basilika och låt marinera i rumstemperatur ca 1 timme. Lyft ur kycklingen och stek den på medelhög värme, den bränner ganska lätt så vänd kycklingen ofta. Häll över marinaden när kycklingen börja få fin färg och låt allt koka ihop ca 5 minuter eller tills kycklingen är helt klar. Du kan behöva späda såsen med lite vatten.



Hacka resten av basilikan och strö över kycklingen. Servera med kokt basmatiris, wokade grönsaker eller bara en krispig sallad. Lycka till.

Inga kommentarer: