En mycket fräsch men även matig sallad på råa gulbetor och fänkål smaksatt med grapefrukt och krasse, perfekt som tillbehör till en god fisk eller som en bufférätt. Passar också bra att servera med serranoskinka eller någon god salami som en lite lättare lunch.
Sallad på fänkål, gulbetor och grapefrukt med krasse
4 portioner som tillbehör till varmrätt
6 st gulbetor
1 stor fänkål
1 ask krasse
2 st rosa grapefrukt
olivolja
salt, peppar
Skala och skölj gulbetorna, skiva dem tunt med kniv, skär bort roten från fänkålen och strimla den. Skär bort skalet från grapefrukterna och filea ur klyftorna, pressa ur det som blir kvar av grapefrukten över gulbetorna. Blanda ihop fänkålen och grapefruktfiléerna med gulbetorna och klipp ned krassen. Smaksätt med lite olivolja, salt och peppar. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar