Sidor

Grön gazpacho med färskosttoast


Gazpacho är den perfekta förrätten på sommaren, för att variera sig lite så kan man testa att göra en grön Gazpacho istället för den vanliga röda, smaken blir lite annorlunda men minst lika god. Proportionerna i det här receptet är ungefärliga, när allt är mixat så får man justera lite efter egen smak, det är i alla fall vad jag hade i senast det begav sig.

Grön gazpacho med färskosttoast
förrätt ca 4-6 portioner

1 gurka
1 grön paprika
3 gröna eller gula tomater
1 grön chili
2 skivor vitt bröd
1/2 dl olivolja
4 msk vitvinsvinäger
salt, svartpeppar
eventuellt lite vatten
1/3 baguette
100g färskost

Grovhacka alla grönsaker och det vita brödet, lägg i en stor skål och tillsätt olivolja, salt, peppar, vinäger och låt marinera i ca en halvtimme. Mixa allt till en tjock soppa och späd om nödvändigt med lite vatten. Smaka av med olivolja, vinäger, salt och peppar. Kyl tills servering. 

Skiva baguetten och rosta skivorna i olivolja i en stekpanna, låt svalna något och bred sedan på färskosten. Servera med Gazpachon i glas eller djupa tallrikar, lycka till!



Inga kommentarer: