Pitabröd med fläsksida grillad paprika och gurka
Pitabröd med fläsksida grillad paprika och gurka
4 portioner
Det här är en variant på David Changs vid det här laget välkända Pork Buns men eftersom det ibland inte finns inspiration eller tid till ångbakning så blev det pitabröd, tillsammans med lite grillad paprika och sockersaltad gurka så blev det mycket lyckat.
Fläsksidan
ca 600g fläsksida
salt, peppar
skal av 1 citron
4 msk honung
2 msk chipotlepasta
4 msk olja
Blanda citronskalet, honung, olja och chipotlepasta, smaka av med salt och peppar och gnid in blandningen i köttet. Kör sedan köttet i ugnen på 150°C i ca 4 timmar, vänd köttet ungefär en gång i timmen. Det här kan man om man vill göra någon dag innan och sedan kyla köttet.
När det är dags att servera så grilla på köttet och skiva sedan i ca 5 mm tjocka skivor.
Grillad paprika
4 st röda paprikor
olja
svartpeppar, salt
Skär paprikan i grova strimlor, blanda med lite olja, svartpeppar och salt. Grilla ca 5-10 minuter.
Sockersaltad gurka
1 gurka
1/2 fänkål
1,5 msk socker
1,5 tsk salt
Skiva gurkan och fänkålen tunt, blanda med sockret och saltet och låt stå ca 2 timmar.
Servera i varma pitabröd med lite gräddfil och lite startk chilisås vid sidan om. Lycka till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar