Biff med blomkålspuré, färsk vitkål, svamp & sky
Biff med blomkålspuré, färsk vitkål, svamp & sky
Du behöver
Utskuren biff
Mjölig potatis
Blomkål
Vitkål
Svamp
Rött vin
Lök, morot, lagerblad, socker
Mjölk, smör, salt, peppar
Koka ett potatismos av potatisen och blomkålen, smaka av med salt och peppar. Strimla vitkålen och stek den i smör tillsammans med svampen. Grilla eller stek biffen, lyft ut köttet och stek morot och lök i pannan, slå på vin, lite socker, ett lagerblad, salta och peppra, låt skyn koka ihop. Råkar du ha kalvfond hemma så slå i lite grann, sila såsen och avsluta med en klick smör.
Servera som på bilden, lycka till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Oj jösses vilken festmåltid! Det ser fantastiskt gott ut!
Skicka en kommentar