Sidor

Biff med blomkålspuré, färsk vitkål, svamp & sky


Biff med blomkålspuré, färsk vitkål, svamp & sky

Du behöver

Utskuren biff
Mjölig potatis
Blomkål
Vitkål
Svamp
Rött vin
Lök, morot, lagerblad, socker
Mjölk, smör, salt, peppar

Koka ett potatismos av potatisen och blomkålen, smaka av med salt och peppar. Strimla vitkålen och stek den i smör tillsammans med svampen. Grilla eller stek biffen, lyft ut köttet och stek morot och lök i pannan, slå på vin, lite socker, ett lagerblad, salta och peppra, låt skyn koka ihop. Råkar du ha kalvfond hemma så slå i lite grann, sila såsen och avsluta med en klick smör.

Servera som på bilden, lycka till.




1 kommentar:

Helena Ljunggren sa...

Oj jösses vilken festmåltid! Det ser fantastiskt gott ut!